“Liseler Arası Matematik Anı Yazma Yarışması” Töreni Online Olarak Düzenlendi…..

Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ödüllü “Liseler Arası Matematik Anı Yazma Yarışması” sonuçları açıklandı….

8 Aralık 2020 tarihinde online tören yapılarak, yarışmaya katkı koyan okul öğretmenleri ve öğrenciler yazmış oldukları anılarını okuyarak törene farklı bir boyutta anlam katmışlardır…..

Yarışmanın amacı, öğrencilerin Matematik öğreniminde bir iz bıraktığı için unutamadıkları ve anılmaya değer buldukları Matematik ve Geometri olaylarını, duygu ve düşüncelerini yazma aracılığıyla ifade edebilmeleri ve öğrencilerimize onların Matematik ve Geometri anılarını yazma becerilerini ortaya çıkarmaları konusunda yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Online olarak yapılan törende, katkı koyan tüm öğretmen ve öğrencileri yürekten kutlarken, bunun gibi nice yarışmaların yapılması umuduyla matematik eğitiminde öğrencilerin olumlu tutum geliştirmesi yönünde önemli bir katkı sağlanmıştır. Törende dereceye giren tüm öğrenciler anılarını canlı olarak okumuşlar, katkı koyan öğretmenleri ise duygu ve düşüncelerini belirtmişlerdir. Ayrıca tören sunumunda Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matemtik Bölüm Başkan Yardımcısı ve Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Bilgen Kaymakamzade, Matematik Eğitimi A.B.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Tezer ve Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Gülyaz CUMHUR konuşma yaparak, yarışmaya katkı koyan Matematik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hediye Sarıkaya Yetiş ve Türkçe Öğretmenliği öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Yeniasır ve Doç. Dr. Burak Gökbulut’a teşekkür edilmiştir.

Dereceye giren öğrenciler;

1. Ceylan Semerci –Türk Maarif Koleji
  2. Müzeyyen Tuğçe Dur – Lapta Yavuzlar Lisesi
  3. Azra Özyiğit – Türk Maarif Koleji

Ayrıca Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencisi Betül Fındıkçı, “Prof. Dr. İrfan S. GÜNSEL Jüri Özel Ödülü” ‘nü almaya hak kazanırken, Erenköy Lisesi öğrencisi Lara Doğdu, “İz Bırakan Anı” ödülünü kazanmıştır.