Kıbrıs Fransız Enstitüsü tarafından düzenlenen Frankofoni günü etkinliklerinde Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisine derece…

Üniversitemizin İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü 3. sınıf öğrencisi Yeşim Önkol, Ortak Dersler Koordinatörlüğü Fransızca Koordinatörümüz Aslı Bolat’ın  yönlendirmesiyle her yıl 20 MART da düzenlenen uluslararası Frankofoni günü etkinliklerine katılmıştır. Bu kapsamda Kıbrıs Fransız Enstitüsü tarafından düzenlenen Fransızca dilinde müzik, sinema ve gastronomi gibi çeşitli konularda sunulan 25 sorunun olduğu Quiz etkinliği La Francophonie’de öğrencimiz kendisine yönlendirilen sorulara en iyi şekilde cevap vermiş ve en yüksek üçüncü puanı elde ederek,  Enstitü tarafından yapılacak olan çekilişe katılmaya hak kazanmıştır. Yapılan çekilişte dijital tablet ve Fransız Enstitüsü’nün dijital medya kütüphanesi olan Culturethèque’e abonelik kazanmıştır.