Yakın Doğu Üniversitesi Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Programında Yer Alan “Matematik Atölyesi” Büyük İlgi Gördü….

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin yaz ve kış dönemi programları boyunca Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Matematik Araştırmaları Merkezi,  “Matematik Atölyesi” adı altında güneş, galaksi ve evren gruplarıyla çeşitli eğitimler yapmıştır. Bu eğitimler; öğrencilerin matematiğin temelini anlamalarını, günlük hayat problemlerini çözmede temel oluşturması ve problem çözme becerilerini artırmaları konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu amaç doğrultusunda çocukların matematiğe karşı olumlu tutum sergiledikleri ve matematiğin alt dalı olan geometri uygulamalarında yaratıcı ve özel çalışmalar ortaya koydukları gözlenmiştir.