MATEMATİK ANI YAZMA YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI….

Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ödüllü “Liseler Arası Matematik Anı Yazma Yarışması” sonuçları açıklandı….

Yarışmanın amacı, öğrencilerin Matematik öğreniminde bir iz bıraktığı için unutamadıkları ve anılmaya değer buldukları Matematik ve Geometri olaylarını, duygu ve düşüncelerini yazma aracılığıyla ifade edebilmeleri ve öğrencilerimize onların Matematik ve Geometri anılarını yazma becerilerini ortaya çıkarmaları konusunda yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Dereceye giren öğrenciler;

1. Ceylan Semerci –Türk Maarif Koleji
  2. Müzeyyen Tuğçe Dur – Lapta Yavuzlar Lisesi
  3. Azra Özyiğit – Türk Maarif Koleji

Ayrıca Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencisi Betül Fındıkçı, “Prof. Dr. İrfan S. GÜNSEL Jüri Özel Ödülü” ‘nü almaya hak kazanırken, Erenköy Lisesi öğrencisi Lara Doğdu, “İz Bırakan Anı” ödülünü kazanmıştır.

İlk üçe giren öğrenciler, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim Programı’ndan (Galaksi Gurubu) burslu olarak yararlanma hakkı kazanmışlardır.